EvolutionDebatMyterHistorieUdstillingerUndervisningNyhederDarwinarkivet

Gå på opdagelse

Hvis du f.eks. skal skrive en opgave om evolutionsteorien, men ikke ved hvor du vil lægge dit fokus, kan du tage et kig på artiklerne under Myter og Mange myter. De kan fungere som små appetizers og giver forskellige vinkler på emnet. Læs også den første artikel under Debat.

Dernæst kan du danne dig et overblik over evolutionsteoriens tilblivelse under Historie. Læs om Charles Darwins bøger  Arternes oprindelse og Menneskets afstamning. Dernæst bør du læse artiklerne under Neodarwinismen, som giver et overblik over de forskellige opdagelser, som danner grundlag for den moderne evolutionsteori.

Når du er ved godt mod, og klar til at dykke dybere ned i biologien, kan du se på artiklerne under feltet Biologisk evolution under Evolution. Her bliver der i et mere fagspecifikt sprog gjort rede for evolutionen som følge af variation og naturlig selektion.

Hvis du interesseret i, hvordan den nutidige offentlighed forholder sig til evolutionsteorien, kan du dykke ned i de mange links til artikler i feltet Nyheder. Hvis du har tid, og vil læse primærlitteratur af Darwin eller af andre, som gennem historien har beskæftiget sig med emnet, så gå på opdagelse i Darwinarkivet!